7 days of inspiration 023

by admin on 23/08/2010

Wordt Haarlem 1 van de partnersteden als het gaat om het uitvoeren van inspirerende projecten die Nederland een stukje mooier maken? Is het mogelijk om 1 week lang het landelijk beschikbare sociaal kapitaal in te zetten om ons land te upgraden?

De uitdaging

7 days of inspiration legt die uitdaging neer bij al die mensen die graag iets doen voor een leuker en beter functionerende samenleving. Door middel van co-creatie, samenwerking en het verbinden van netwerken, kennis en passie gaan we eind februari 2011 Nederland een stukje duurzamer, gezonder, slimmer en eenvoudiger maken. En dat allemaal op basis van het maatschappelijk beschikbare sociaal kapitaal. Omdat je bij wilt dragen aan een goed inititatief en niet altijd betaald hoeft te worden voor iets dat goed is voor onze samenleving. Martijn Aslander vat het in onderstaand filmpje nog eens kort samen.

De Haarlemse uitdaging

Minouche Besters, Josephine Dries en Erik Boele – de Zeeuw zijn geraakt door het virus van dit idee en willen van Haarlem één van de partnersteden maken voor 7 days of inspiration. We willen niet persé het proces sturen, maar wel het initiatief nemen om een eerste bijeenkomst te organiseren om te peilen of Haarlem klaar is voor @7di023 en een beweging op gang kan brengen. Wij hopen natuurlijk op veel bijval en dat andere enthousiastelingen mee gaan doen om hun netwerken bij dit initiatief te betrekken.
Ben je geïnteresseerd in thema’s als zorg, onderwijs, voeding, werk duurzaamheid of het versimpelen van zaken en je voelt je geroepen om daar nu eens een positieve bijdrage aan te leveren, kom dan naar de informatie avond op 1 september. Wat er gaat gebeuren, hoe we het gaan doen en of we door gaan in Haarlem wordt op die avond bepaald.
Wij denken dat Haarlem, met een aantal sterke netwerken als 023, de 100 van Haarlem, Open coffee Haarlem, een sterke creatieve industrie, de beste lokale webpoliticus van het jaar 2010 binnen onze grensen, heel veel inspirerende burgers en nog veel meer noemenswaardige initiatieven niet mag ontbreken bij deze spontaan groeiende beweging.

Wij willen er voor gaan en hebben 28 februari tot 6 maart 2011 al in onze agenda’s geblocked. We hopen dat er velen mee gaan doen, van manager tot jongerenwerker, van ambtenaar tot ondernemer en van raadslid tot burger – iedereen is welkom en kan met zijn kennis en kunde zijn of haar steentje bijdragen.

Wat Estland kan kunnen wij ook, kijk ter inspiratie naar onderstaand filmpje.

Haarlem on top of the world? Let’s do it!!

Meld je aan via LinkedIn Events

Meer lezen – ga naar de landelijke website van 7 Days of Inspiration of volg ons op Twitter:
landelijk via #7di of in Haarlem via #7di023.
Initiatiefnemers: @eboele, @mbesters of @josepip

{ 3 comments… read them below or add one }

Barbara augustus 30, 2010 om 09:29

Het was niet in Letland, maar in Estland… (= Estonia, Letland = Lithuania)

admin augustus 30, 2010 om 22:10

Barbara dank voor deze aanvulling – in de snelheid van publiceren niet goed nagedacht.

Personal Loans Uk september 15, 2010 om 21:22

Barbara dank voor deze aanvulling – in de snelheid van publiceren niet goed nagedacht.
+1

Leave a Comment

Previous post:

Next post: